Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Šiaurių apygardos prokuratūros Antrasis baudžiamojo persekiojimo skyrius, rašoma tarnybos pranešime spaudai.

Ikiteisminį tyrimą atlikę FNTT pareigūnai nustatė, kad didmenine ir mažmenine malkų, granulių, anglies ir gabalinių durpių prekyba užsiimančios bendrovės vadovas pardavė 1 500 tonų biokuro.

Daliai pirkėjų buvo išrašyti pardavimo dokumentai, o pirkėjams, įsigijusiems malkas ir durpes, nebuvo išrašyti jokie apskaitos dokumentai. Išaiškinta, kad per keturis šešėlinės veiklos mėnesius Radviliškio bendrovei vadovavęs direktorius į apskaitą neįtraukė daugiau nei 130 tūkstančių eurų gautų pajamų.

Paskaičiuota, kad neįtraukus į biokuru prekiaujančios bendrovės buhalterinę apskaitą gautų pajamų, buvo išvengta sumokėti daugiau nei 23 tūkstančius eurų pridėtinės vertės mokesčio.

Ikiteisminio tyrimo metu bendrovės vadovas, įtariamas apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų pateikimu mokesčių administratoriui, atlygino tūkstantinę valstybei padarytą žalą valstybei. Baudžiamoji byla perduota Radviliškio rajono apylinkės teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)