FNTT atskleidė, kad, pardavus drabužius, avalynę ir paklausias prekes, buvo nesumokėta daugiau kaip 250 tūkst. eurų pridėtinės vertės, pelno ir gyventojų pajamų mokesčių.

Kaip praneša FNTT, Klaipėdoje, Taikos g., įsikūrusi parduotuvė dalį savo prekių parduodavo šešėlyje. Nustatyta, kad pirkėjams, atsiskaičiusiems už įsigytus drabužius, avalynę ir kitas prekes banko kortele, buvo neišduodamas kasos čekis. Kitiems pirkėjams, kurie mokėjo grynaisiais pinigais, buvo išspausdinamas čekis, kad jie sumokėjo banko kortele. Gauti neapskaityti pinigai buvo perduodami parduotuvės vadovui. Tyrimo duomenimis, šešėlinė manipuliacija atsiskaitymo čekiais sudarė sąlygas per kelerius metus neapskaityti šimtų tūkstančių eurų.

FNTT taip pat atskleidė, kad parduotuvės savininkas kiekvieną pirkimą pats kontroliuodavo. Parduotuvėje įrengtos stebėjimo kameros buvo skirtos labiau ne prekėms saugoti, o kasos aparatui stebėti, kad parduotuvės darbuotojos apskaitytų tik dalį parduodamų prekių. Už šią veiklą parduotuvės savininkas kas mėnesį skirdavo priedą prie darbo užmokesčio – leisdavo pardavėjoms pasirinkti prekių iš parduotuvės asortimento už 30 eurų, nurodo FNTT.

Atliekant kratas parduotuvėje buvo aptikta slaptavietė, kurioje buvo laikomos šešėlyje gautos lėšos. Bendrai kratų metu grynaisiais pinigais buvo rasta ir paimta 30 tūkst. eurų.

Baigtame ikiteisminiame tyrime įtarimai apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų pateikimu pareikšti tiek parduotuvės savininkui, tiek juridiniam asmeniui – bendrovei. Ikiteisminio tyrimo metu savanoriškai atlyginta beveik 67 tūkst. eurų nesumokėtų mokesčių suma.
Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)