Delfi nuo pirmadienio ryto bando susisiekti su įmonės direktoriumi Mariumi Vasaičiu, tačiau nesėkmingai. Paskambinus įmonės bendruoju telefonu administratorė tikino, kad informacijos suteikti negali ir siūlė skambinti direktoriui.

Kaip pranešė FNTT, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad visoje Lietuvoje 54 parduotuves turinti Kaune įregistruota įmonė, prekiaujanti buitine technika, namų apyvokos, parfumerijos, grožio ir kitomis prekėmis, nuo 2018 m. galimai į apskaitą neįtraukė 2,8 mln. eurų pajamų, neoficialiai išmokėjo per 1 mln. eurų atlyginimų ir valstybei padarė 1,3 mln. eurų žalą.

Gautais duomenimis, per 280 darbuotojų visoje Lietuvoje turintis prekybos tinklas atlyginimus „vokeliuose“ mokėjo daugiausia kasininkams ir vadybininkams.

Rekvizitai.lt duomenimis, įmonė „Krinona“ registruota Kaune, joje dirba 284 darbuotojai. Vadovas –Marius Vasaitis.

Išaiškinta, kad šios pajamos buvo įgytos naudojantis direktoriaus sukurtu nusikalstamu veikimo mechanizmu – vadybininkai pardavinėjo įmonės prekes be apskaitos dokumentų, o surinktos į apskaitą neįtrauktos lėšos buvo naudojamos darbo užmokesčiui „vokeliuose“ išmokėti. Šitaip iš viso išmokėta daugiau kaip 1 mln. eurų.

Kita gudri schema buvo naudojama be apskaitos dokumentų parduotoms prekėms nurašyti. Įmonės apyvarta per metus siekia apie 20 mln. eurų.

Sulaikyti du asmenys, jiems pareikšti įtarimai. Įmonės vadovas dėl nevaldomo elgesio kratų metu gali būti baudžiamas už pasipriešinimą pareigūnams ir jų nurodymų nevykdymą.Po sulaikymo įmonės vadovas paleistas už užstatą, įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės, apribota nuosavybė į įmonės ir asmeninį turtą, siekiantį 2,6 mln. eurų.

Įmonės interneto svetainėje skelbiama, kad UAB „Krinona“ įkurta 1997 m. Pagrindinė įmonės veikla – mažmeninė ir didmeninė prekyba. Įmonė orientuota į šias pagrindines veiklas:

• didmeninė ir mažmeninė prekyba smulkia buitine technika, tokia kaip lyginimo sistemos, lyginimo lentos, lygintuvai su garo generatoriais, dulkių siurbliai su vandens filtru ir cikloniniai, prietaisai valantys karštais garais, lėtaeigės sulčiaspaudės ir t. t.

• didmeninė ir mažmeninė prekyba Saeco, Gaggia, MasterCoffee, Breville kavos aparatais.

• prekyba itališka „Vergnano“, „Tonino Lamborghini“, „Pera“ ir „Lavazza“ kava.

• prekyba termosais, gertuvėmis, keptuvėmis, puodais, virtuvės įrankiais ir t. t.
• „Krinona“ valdo profesionalių grožio prekių parduotuvių tinklą „Cascada“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)