Pirminiais tyrimo duomenimis, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Palangoje ir kituose miestuose įkurtų picerijų tinklas dalies pajamų už klientams į namus atvežtas picas ir kitus patiekalus galėjo neįtraukti į buhalterinę apskaitą.

„Įtariama, kad iš klientų gaunami pinigai į apskaitos dokumentus nebuvo įrašomi. Taip pat yra duomenų, kad bendrovių atsakingi asmenys galėjo naikinti buhalterinės apskaitos dokumentus, siekdami nuslėpti tikrąjį bendrovių pajamų dydį“, – nurodo FNTT.

Tarnybos teigimu, preliminariai skaičiuojama, jog per kelerius metus slepiant tikrąsias pajamas į valstybės biudžetą galėjo būti nesumokėta daugiau kaip 180 tūkst. eurų pridėtinės vertės ir pelno mokesčių.

Pranešama, jog atliekant kratas buvo rasta ir išimta 50 tūkst. eurų grynųjų pinigų, kurie galėjo būti gauti iš šešėlinės picų prekybos.

„Čili Pica“ su FNTT tyrimu neturi nieko bendro

Šiandien žiniasklaidoje pasirodė informacija apie Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) atliekamą tyrimą, kuriame minimas „vienas didžiausių picerijų tinkų“. Viešojoje erdvėje ir socialiniuose tinkluose jau pasklido spekuliacijos, jog tai gali būti UAB „Čili Pica“, rašoma įmonės išplatintame pranešime.

Bendrovė užtikrina - FNTT įmonės atžvilgiu neatlieka jokių veiksmų.

„UAB „Čili Pica“ visada dirbo ir dirba skaidriai - esame didžiausią restoranų tinklą turinti tinklinė įmonė ir savo reputacija nerizikuojame. Kaip sektoriaus lyderis, vertiname skaidrią konkurenciją ir tai skatinačius Lietuvos teisėsaugos institucijų veiksmus bei tikimės konkretesnės informacijos sklaidos“,- sako bendrovės plėtros ir marketingo vadovas Jonas Karosas.

UAB „Čili Pica“ Lietuvoje turi 39 „Čili Pizza“ restoranus (31 nuosavų ir 8 pagal franšizę), bendrovė yra „Čili holdings“ dalis. „Čili Holdings“ taip pat valdo antrines įmones „Gamtos virtuvė“, „Azijos skoniai“ ir Latvijos „Čilija Pizza“. Įmonių grupėje dirba 950 darbuotojų.

BNS: kalbama apie „Pizza Express“

BNS žiniomis, teisėsaugos akiratyje atsidūrė picerijų tinklas „Pizza Express“. Viešai prieinamais duomenimis, tinklą valdo Kaune registruota bendrovė „Matesa“.

Registrų centro duomenimis, nuo 2017 metų vasario bendrovei vadovauja Paulius Gurkšnys. Jis patvirtino, kad tyrimas atliekamas „Pizza Express“ picerijų tinkle, tačiau plačiau situacijos nekomentavo.

„Taip, taip, žinau. Komentarų neturiu jokių, nekomentuosiu nieko“, – BNS sakė P. Gurkšnys.

Per kratas FNTT pareigūnai paėmė asmenų užrašus, kompiuterius, skaitmenines duomenų laikmenas. Be to, rasta ir išimta 50 tūkst. eurų grynųjų pinigų, kurie galėjo būti gauti iš šešėlinės picų prekybos.

Įtarimai dėl neteisingų duomenų teikimo valstybei ir apgaulingo apskaitos tvarkymo pareikšti aštuoniems asmenims.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)