Kėdainiuose įsikūrusios laidojimo paslaugas teikiančios įmonės direktorius susilaukė FNTT ir Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnų dėmesio. Klientams užsisakius laidojimo reikmenis ir laidojimo paslaugas, jas suteikęs direktorius užsakovams paskaičiuodavo ir užsakymo lapuose nurodydavo bendrą mokėtiną sumą. Gavęs apmokėjimą grynaisiais pinigais, direktorius, įtariama, išrašydavo ir į įmonės buhalterinę apskaitą įtraukdavo sąskaitas faktūras, kuriose būdavo nurodyta mažesnė suma, nei klientai iš tiesų sumokėdavo, arba sąskaitų faktūrų išvis neišrašydavo, taip neapskaitydamas gautų grynųjų pinigų.

Pareigūnų skaičiavimu, galimai apgaulingai tvarkant įmonės buhalteriją, per tris mėnesius buvo neapskaityta apie 38 tūkst. eurų pajamų bei valstybei nesumokėta per 6,5 tūkst. eurų mokėtino pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

Laidojimo įmonės direktoriui pareikšti kaltinimai dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir bylą perdavė Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmams.

Griežčiausia gresianti bausmė už apgaulingą apskaitos tvarkymą – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)