„FNTT atliekamame ikiteisminiame tyrime inicijavo indėlininkų, pretenduojančių gauti išmokas didesnes nei 65 tūkst. litų, indėlio lėšų įsigijimo teisėtumo patikrinimą, siekdama nustatyti galimus neteisėto praturtėjimo atvejus. Turima informacija apie indėlininkus šiuo metu tikrinama kartu su Valstybinė mokesčių inspekcija“, – BNS nurodė FNTT atstovė Rūta Andriuškaitė.

Nacionalinės kredito unijos indėlininkams, turėjusiems daugiau nei 65 tūkst. litų, draudimo išmokų mokėjimas laikinai pristabdytas.

Anot R.Andriuškaitės, remiamasi Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymu, numatančiu, kad „indėlininkams ar investuotojams, dėl kurių indėlių lėšų ar įsipareigojimų investuotojams įsigijimo teisėtumo kreiptasi į teisėsaugos institucijas ar teismus, tačiau dar nepriimtas sprendimas, draudimo išmokų mokėjimas yra sustabdomas iki sprendimo įsiteisėjimo“.

R.Andriuškaitė teigė, kad FNTT šiuo metu vertina Nacionalinės kredito unijos pateiktą indėlininkų sąrašą.

FNTT teigia, kad kartu su VMI kaip įmanoma greičiau patikrins indėlių lėšų įsigijimo teisėtumą ir nedarys jokių dirbtinių kliūčių sąžiningiems indėlininkams atgauti pinigines lėšas, laikytas Nacionalinėje kredito unijoje.

„Švyturio“ taupomosios kasos indėlininkai ir likusi dalis Nacionalinės kredito unijos indėlininkų, kurie turėjo ne didesnes nei 65 tūkst. litų sumas, jau gali pasiimti draudimo išmokas vieno didžiausių Skandinavijoje ir Vakarų Europoje banko „Danske Bank“ Lietuvos filiale.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)