"Atsižvelgdami į susiklosčiusią ekonominę ir mokestinę situaciją Prancūzijoje, manome, kad šios šalies reitingas 2012 metais nebus sumažintas", - sakė analitikas per interviu "Reuters".

Tas pats sakytina ir apie Vokietiją ir Austriją, kurių skolinimosi reitingas taip pat aukščiausias.

Su mažesniu optimizmu ekspertas kalbėjo apie Italiją ir Ispaniją, kurių reitingai šiuo metu įtraukti į sąrašą šalių, kurių reitingai gali būti sumažinti. Pasak E. Parkerio, šių reitingai gali būti sumažinti viena ar dviem padalomis.

Skolų krizei neslūgstant Europoje, klausimas dėl regiono šalių reitingų mažinimo tapo vienu aktualiausių. Pasak eksperto, maža vilties, kad artimiausiu metu situacija pagerės. Kiek anksčiau Europos centrinio banko (ECB) valdybos narys Lucas Coene'as pareiškė, kad pirmasis 2012 m. pusmetis bus sudėtingas, nors Europos lyderiams ir pavyko kiek sukontroliuoti skolų krizės plitimą.

Šiai pozicijai pritaria ir "Fitch" reitingų departamento vadovas Davidas Riley. "Euro zonos šalims 2012 metais teks pasiskolinti maždaug 2 trln. eurų. Regiono skolinimosi ir ekonominės rizikos neatsiejamos nuo to, kad daugiau nei pusę šios sumos teks skolintis, visų pirma, valstybėms, kurioms gresia reitingo sumažinimas", - sakė ekspertas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją