Analitikų teigimu, ekonominė, fiskalinė ir socialinės politikos darbotvarkė neturėtų keistis po netikėtos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pergalės rinkimuose.

„Socialdemokratų partijos dalyvavimas koalicijoje turėtų paremti politikos tęstinumą ir paremia mūsų ikirinkiminį požiūrį, kad struktūrinės reformos bus tęsiamos. Esminė trumpojo laikotarpio iniciatyva yra naujas socialinis modelis, apimantis Darbo kodeksą ir socialinę apsaugą, kuris turėtų įsigalioti nuo kitų metų sausio“, - teigiama „Fitch“ pranešime spaudai.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis yra sakęs, kad naujojo Darbo kodekso įsigaliojimą bus siūloma atidėti pusmečiui, tačiau „Fitch“ analitikai įsitikinę, kad reformos galiausiai įsigalios nuo kitų metų pradžios, kaip ir buvo planuota.

„Mes manome, kad šie struktūriniai pokyčiai padės sušvelntinti vidutinio laikotarpio iššūkius konkurencingumui ir parems pajamų konvergenciją su kitomis šalimis, turinčiomis A reitingą“, - sako reitingų agentūros, kuri šiuo metu Lietuvai yra suteikusi A- reitingą, analitikai.

Per spalį vykusius Seimo rinkimus „valstiečiai“ užsitikrino 56 mandatus iš 141, tačiau jų frakcija dar didės prisijungus keliems savarankiškai išrinktiems parlamentarams. Jų koalicijos partneriai socialdemokratai rinkimuose laimėjo 17 mandatų, bet prisidėjus dviem „darbiečiams“ frakcija didės iki 19 narių.

Kandidatas į premjerus Saulius Skvernelis praėjusią savaitę teigė esantis beveik tikras, kad naujasis Darbo kodeksas ir socialinis modelis bus atidėtas.

Lapkričio pradžioje baigiantys kadenciją parlamentarai Darbo kodeksą šiek tiek pataisė. Pakeitimai priimti, atsižvelgiant į prezidentės Dalios Grybauskaitės pastabas. Parlamentarai buvo nutarę prezidentės veto atmesti, bet pagal jos siūlymus teikti pataisas ir patobulinti kodeksą. Seimas priėmė pakeitimus dėl šešių prezidentės pastabų, o dar į 13 kol kas neatsižvelgė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)