Agentūra patvirtino aukščiausiąjį Prancūzijos skolinimosi reitingą, tačiau nustatė neigiamą jo perspektyvą. Tai reiškia, kad Prancūzijos reitingas gali būti sumažintas per dvejus metus.

"Fitch" pranešė, kad po ES viršūnių susitikimo, vykusio gruodžio 9 dieną, ji nusprendė, kad "kompleksinis euro zonos krizės sprendimas tiek techniniu, tiek politiniu požiūriu nepasiekiamas".

Į minėtąjį sąrašą agentūra įtraukė Belgijos, Ispanijos, Slovėnijos, Italijos, Airijos ir Kipro reitingus, o tai reiškia, kad šių šalių reitingai gali būti sumažinti per tris mėnesius.

Gruodžio 17 d. tarptautinė reitingų agentūra "Moody's" dviem padalomis sumažino Belgijos skolinimosi reitingą ir pažymėjo, kad dėl euro zonos krizės padidėjo finansavimo rizika smarkiai įsiskolinusioms šalims. Agentūra pridūrė, kad sprendimą taip pat lėmė nerimas dėl Belgijos ekonomikos augimo perspektyvų bei bankų sistemos, kurią sudrebino banko "Dexia" nacionalizavimas.

"Standard & Poor's" perspėjo, kad 15 iš 17 euro zonos šalių gresia reitingų sumažinimas.

"Sisteminis euro zonos krizės pobūdis daro itin didelį poveikį ekonominiam ir finansiniam viso regiono stabilumui", - pažymėjo "Fitch".

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją