„Seime ir pirminis biudžeto projektas tikrai sulaukė palaikymo, tikiu, kad sulauks ir patobulintas biudžeto projektas ir bus jam pritarta“, – Vyriausybėje spaudos konferencijoje kalbėjo Gintarė Skaistė.

Numatomas valdžios sektoriaus deficitas 2022 metais didėja 0,2 punkto iki 3,3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Pasak G. Skaistės, trečdalis šio deficito prieaugio yra dėl vienkartinių išlaidų, susijusių su pandemijos suvaldymu ir migrantų krize.

Anot ministrės, taip pat būtina didinti finansavimą krašto apsaugai.

„Trečdalis to augimo yra susijęs su tarptautinių institucijų priimtais sprendimais ar patikslintais duomenimis, kur realiai nei finansų ministras, nei Seimas negali to pakeisti, nes Lietuvos įnašą į Europos Sąjungos biudžetą reikia mokėti pagal tai, kokį jį priduoda Europos Sąjunga“, – sakė ministrė.

Vyriausybė penktadienį pritarė atnaujintam 2022 metų valstybės biudžeto projektui.

Planuojamos pajamos, su Europos Sąjungos lėšomis, kitąmet turėtų siekti 14,381 mlrd. eurų, o išlaidos – 16,628 mlrd. eurų. Palyginti su pirminiu biudžeto projektu, planuojamos valstybės pajamos didėja 521,2 mln. eurų, išlaidos – 146,1 mln. eurų.

Biudžeto projekto svarstymas Seime numatytas gruodžio 9-ąją, o tada po kelių dienų vyks jo priėmimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)