„Matome, kad infliacijos pokyčiai išties yra pirmiausia dėl augančių energijos kainų, taip pat šiek tiek dėl augančių paslaugų kainų, kurios yra susijusios su darbo užmokesčio augimu, tačiau kažkokių kitokių papildomų labai didelių sprendimų, dėl ko turėtų augti infliacija, nėra“, – po Vyriausybės posėdžio pirmadienį žurnalistams sakė Gintarė Skaistė.

Anot jos, Finansų ministerijos ir kitų institucijų, pavyzdžiui Lietuvos banko, prognozės per daug nesiskiria.

„Visi prognozuoja, kad infliacija augs šiek tiek daugiau, negu prognozuota pavasario pradžioje. Tačiau esminių nukrypimų nuo tvaraus kelio vis dėlto neprognozuoja nė viena iš pagrindinių finansinių institucijų“, – kalbėjo ministrė.

Penktadienį paskelbtoje prognozėje ministerija teigė, kad šiemet vidutinė metinė infliacija Lietuvoje padidės iki 2,6 procento, o kitąmet infliacijos tempas turėtų lėtėti iki 2,2 proc. Kovą ministerija prognozavo šiemet ir kitąmet 1,8 proc. vidutinę metinę infliaciją.

Lietuvos bankas pirmadienį paskelbtose prognozėse teigė, kad suderinta vidutinė metinė infliacija šiemet sieks 2,2 proc., o 2022 metais – 2,1 proc. (kovo prognozė – 1,6 proc. ir 1,9 proc.).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)