„Problemos, kurios susidariusios einamosiose pajamose ir išlaidose - kasdienėje miesto priežiūroje - turi būti sprendžiamos Vilniaus savivaldybės jėgomis, bet dideli projektai - kelių infrastruktūra, energetinė infrastruktūra, tame tarpe ir nacionalinis stadionas, kurį galų gale mums reikėtų turėti Vilniuje, šie projektai vykdomi ne vien savivaldybės lėšomis, o savivaldybei dalyvaujant, ir dalyvavimas daugiausiai jis organizacinis (...). Lėšos ateina iš valstybės biudžeto ir tai normalu, tai nėra skylių kaišymas“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė R.Šadžius.

Anot jo, Vilniaus valdžiai reikia pasitempti, surenkant mokesčius, ir imti pavyzdį iš kitų miestų, kurie tai daro sėkmingiau.

„Miestas gauna ir gyventojų pajamų mokestį, mieste turi būti surenkamas ir mokestis už savivaldybės patalpų nuomą, žemės mokestis už savivaldybės teritorijoje esančias žemes turi būti tvarkingai sumokamas. Čia yra tas laukas, kur, mano galva, Vilniaus miesto savivaldybė, žiūrėdama į teigiamus pavyzdžius kitose Lietuvos vietose, turi dar kur pasitempti“, - teigė ministras.

R.Šadžius tikino, kad savivaldybė, nors ir vėluodama, grąžina valstybei paskolas.

Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius trečiadienį pareiškė, kad miestas bankrutuoja, bankai sostinei nebeskolina. Jis siūlė valstybei didinti savo skolą ir padengti dalį Vilniaus skolos.

Premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį sakė, kad Vilniui tenkanti gyventojų pajamų mokesčio dalis galėtų būti didinama dar dviem procentiniais punktais iki 50 proc. Vilnius norėtų, kad ši dalis siektų 60 proc., o miestui mokestį mokėtų visi čia dirbantieji, o ne tik registruoti gyventojai.

Vilniaus miestui skiriama GPM dalis nuo šių metų padidinta 6 procentiniais punktais - iki 48 proc.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)