Grupė penktadienį ketina supažindinti su darbo grupės rekomendacijomis. Jas pristatys darbo grupės vadovas, finansų ministras Vilius Šapoka bei „Ignitis grupė“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Darius Maikštėnas.

Anksčiau preliminariai planuota, kad darbo grupė darbą baigs iki kitų metų liepos 1 dienos, tačiau įvertinus jau surinktą informaciją bei darbų apimtis, nuspręsta terminą paankstinti.

„Ignitis grupė“ jau skelbė, kad jų akcijų pirminis viešas siūlymas (IPO) galėtų tapti didžiausiu Baltijos šalių istorijoje pirminiu viešu siūlymu.
Jau anksčiau skelbta, kad siekiant sėkmingo IPO būtina išgryninta nuosavo kapitalo struktūrą – t. y. būtina delistinguoti dukterines „Ignitis grupės“ bendroves „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) ir „Ignitis gamyba“.

Gruodžio pradžioje „Ignitis grupės“ antrinių bendrovių neeiliniuose visuotiniuose akcininkų susirinkimuose buvo priimtas sprendimas išbraukti visas šių bendrovių akcijas iš prekybos „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržoje.

Šiuo metu „Ignitis gamyba“ akcijų išbraukimas iš prekybos vertybinių popierių biržoje yra sustabdytas iki įsiteisės sprendimas civilinėje byloje pagal keleto smulkiųjų bendrovės akcininkų ieškinį.

Apie planus delistinguoti antrines bendroves „Ignitis grupė“ pranešė lapkričio 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)