Finansų ministras Vilius Šapoka žurnalistams renginio išvakarėse sakė, kad žiniasklaidai jo metu bus sudarytos galimybės užduoti visus su planuojamomis reformomis susijusius klausimus.

„Niekas neketina daryti naktinių reformų, kur link jūs sakote, o pasiruošę pateiksime viešai pasiūlymus. Pagrindines kryptis – esame pakvietę visus žurnalistus į Finansų ministeriją, kur tiek mokesčių srities pagrindines kryptis... detaliau galėsiu pakomentuoti“, – trečiadienį sakė V. Šapoka.

Nurodoma, kad renginyje dalyvaus finansų ministras, finansų viceministrai Daiva Brasiūnaitė, Loreta Maskaliovienė ir Darius Sadeckas, taip pat socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, viceministrė Eglė Radišauskienė bei „Sodros“ vadovas Mindaugas Sinkevičius.

V. Šapoka po Ministrų kabineto pasitarimo, kuriame aptartas Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių planas, taip pat tikino, kad staiga nebus įvedami nauji mokesčiai.

„Bet kokių naujų mokesčių radimasis ar diskusijos dėl jų gali vykti tiktai iš esmės peržiūrėjus sistemą. Kalbant apie aplinkosaugos mokesčius, tai visos tarptautinės organizacijos paragino Lietuvą įvertinti (jų) tikslingumą, galimybes, tas buvo numatyta Vyriausybės programoje, bet ar tai būtų dyzelinas, ar bet kokio kitokio tipo vidaus degimo variklis ar kiti taršos šaltiniai, tai atskiros analizės dalykas ir ta analizė bus atliekama. Bet kalbėti dabar, kad štai staiga rasis automobilių mokestis, kažkoks solidarumo mokestis ar bet koks kitas naujas mokestis – tai tėra gandai“, – sakė ministras.

„Kalbant apie mokestines lengvatas, ne kartą esu jums taip pat sakęs, jog visas lengvatas Finansų ministerija peržiūrės, išanalizuos, kurios yra socialiai teisingos, į tai atkreips dėmesį. Tas, kurios nėra socialiai teisingos, siūlys naikinti. (...) Dėl šildymo lengvatos mano pozicija nesikeičia, šita lengvata nėra socialiai teisinga“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)