Ministerijos parengtame Vyriausybės nutarimo projekte, kuris bus svarstomas trečiadienį vyksiančiame Vyriausybės posėdyje, teigiama, kad toks siūlymas iš esmės jau yra įgyvendintas.

„Pelno mokesčio įstatymo nuostatos suteikia galimybę darbdaviams, apskaičiuojant apmokestinamąjį pelną, su sveikatinimo ir sveikatingumo sąnaudomis susijusias išlaidas priskirti prie leidžiamų atskaitymų“, - nurodoma Vyriausybės kanceliarijos parengtoje pažymoje.

Joje pažymima, kad leidžiamiems atskaitymams priskiriamos visos išlaidos darbuotojų naudai, jeigu ji yra gyventojų pajamų mokesčio objektas.

Jeigu teikiant naudą vieneto darbuotojams neįmanoma nustatyti konkretaus darbuotojo gautos individualios naudos, dėl tokios naudos teikimo patirtos išlaidos iš pajamų gali būti atskaitomos tik tuo atveju, kai tokios naudos teikimas numatytas kolektyvinėje sutartyje ir ja gali naudotis visi įmonės darbuotojai.

Seimas gegužės pradžioje po pateikimo priėmė svarstyti „tvarkiečio“ Remigijaus Žemaitaičio parengtą Pelno mokesčio įstatymo pataisą, kuria siūloma leisti įmonėms iš neapmokestinamojo pelno atskaityti lėšas, kurios būtų skiriamos darbuotojų sveikatinimui. R. Žemaitaitis tikino, kad dėl pataisų biudžetas nieko nepraras, tuo tarpu konservatorius Sergejus Jovaiša įžvelgė piktnaudžiavimo galimybių, o Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė piktinosi, kad pataisa nuplagijuota nuo Vyriausybės programos.

Praėjusios kadencijos Seime pernai buvo svarstoma idėja įteisinti mokesčio lengvatą darbdaviams, skatinantiems darbuotojus rūpintis savo sveikata - siūlyta neapmokestinti išlaidų, skirtų darbuotojų abonementams į sporto ar sveikatingumo klubus, tačiau tam nepritarė tuometinė socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus Vyriausybė.

Tuomet verslo atstovai kalbėjo, kad tokios pataisos įteisintų legalų būdą sumažinti darbo jėgos apmokestinimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)