Vilniaus apygardos teismas antradienį informacinių technologijų (IT) bendrovės „InnoForce“ prašymu laikinai sustabdė konkursą. Įmonė prašo teismo panaikinti ministerijos sprendimus pernai lapkritį paskelbtame konkurse.

Finansų ministerija neskųs Vilniaus apygardos teismo nutarties pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones. Šiuo metu vyksta pasirengimas nagrinėti bylą teisme ir ministerija pateikė atsiliepimą į ieškinį“, – BNS pranešė ministerija.

Pasak jos, konkurso laimėtoja paskelbta bendrovė „Alna Business Solutions“, bet sutartis su ja nepasirašyta, gavus „InnoForce“ pretenziją, o vėliau teismui pateikus ieškinį.

„Finansų ministerijos nuomone, „InnoForce“ pretenzija ir ieškinys yra nepagrįsti. Viešasis pirkimas buvo atliekamas laikantis Viešųjų pirkimų įstatymo (...)“, – teigia ministerija.

„InnoForce“ generalinis direktorius Mindaugas Mincė ketvirtadienį BNS sakė, kad bendrovės netenkino ministerijos sprendimas dėl konkurso laimėtojo.

„Ieškinio motyvas toks, kad Finansų ministerija, vertindama pasiūlymus, nesilaikė savo pačios patvirtintų pirkimo sąlygų ir laimėtoju išrinko tiekėją, kurio pasiūlymas, mūsų manymu, neatitinka sąlygose nustatytų reikalavimų“, – komentavo M. Mincė.

2018 metų rugsėjį Finansų ministerija nutraukė anksčiau paskelbtą 0,6 mln. eurų vertės VSAKIS plėtros konkursą ir paskelbė naują, kaip nurodė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

VPT teigė, kad ministerijos reikalavimas tiekėjui būti tinkamai įgyvendinus mažiausiai vieną tokį projektą jos naudojamų sistemų pagrindu riboja konkurenciją. Tarnyba ministerijai turėjo ir kitų pastabų.

Atviri VPT duomenys rodo, kad sistemą 2009 metais už 1,97 mln. eurų diegė bendrovė ERP, o nuo 2013–ųjų paslaugas teikia „Alna Business Solutions“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją