„Suprantame visuomenės susirūpinimą dėl draugijos „Miško broliai“ veiklos, todėl bus dedamos pastangos rasti sprendimą, kuris užtikrintų nenutrūkstamą draugijos veiklą“, – teigė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

„Esame dėkingi Laisvės kovų dalyviui, Vyčio Kryžiaus ordino kavalieriui, Laisvės premijos laureatui Albinui Kentrai už jo viso gyvenimo darbus, todėl sprendimo ieškosime neatidėliotinai“, – tvirtino ji.

Finansų ministerijos pranešime pažymima, kad per „Turto banką“ bus ieškoma sprendimo, jog draugijos veikla galėtų ir toliu būti tęsiama.

Sausio 29 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė, kad A. Kentra ir jo įkurta draugija „Miško broliai“ turi būti iškeldinti iš pastato Totorių gatvėje Vilniuje. Šį sostinės senamiestyje esantį apleistą pastatą Vyriausybė draugijai suteikė 1992 metais.

Naujienų portalui lrt.lt A. Kentrai ir draugijai atstovaujantis advokatas Saulius Dambrauskas teigė, kad atstačius pastatą, prasidėjo teismų procesai. „Galiausiai teismas pripažino, kad pastato griuvėsiai draugijai buvo perduoti ne nuosavybėn, bet panaudai, todėl pastato įregistravimas draugijos vardu buvo panaikintas. Iš griuvėsių A. Kentros pastangomis prikeltą pastatą Vyriausybė įregistravo Lietuvos Respublikos vardu, o A. Kentra gavo ieškinį dėl iškeldinimo“, – sakė advokatas.

Teismo procesai dėl pastato vyksta du dešimtmečius. Lietuvos Respublikai teismuose atstovauja Turto bankas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)