„Kreipiuosi į jus, Aleksandrai Grigorjevičiau. Išeitis yra – ir ji labai paprasta. Leiskite įsteigti MMM Baltarusijoje, suteikite man leidimą, atidarykite punktus visuose taupomojo banko skyriuose. Aš per mėnesį, blogiausiu atveju, per du mėnesius susiesiu gyventojų lėšas, sustabdysiu infliaciją ir sustabdysiu Baltarusijos rublio nuosmukį“, – pažadėjo S. Mavrodis vaizdo kreipimesi, kuris buvo paskelbtas jo tinklalapyje.

Jis pasakė, kad Baltarusijos ekonomika atsidūrė ant žlugimo slenksčio, „o kas laukia gyventojų – apie tai nesinori net galvoti“.

Skandalingai pagarsėjęs finansinės piramidės įkūrėjas mano, kad valiutinę finansų krizę Baltarusijos ekonomikoje sukėlė profesionalių ekonomistų ir finansininkių veiksmai.

„Akivaizdu, kad jei jie iki šiol nieko nepadarė, tai ir toliau nieko nedarys. Dabartinė jūsų komanda – ekonomistai, finansininkai – neras sprendimo. Jie siūlys standartinius metodus, kuriuos šioje situacijoje jau per vėlu taikyti“, – S. Mavrodis pakomentavo Baltarusijos vyriausybės ir Centrinio banko veiksmus.

Jo nuomone, „stabilizacinis kreditas, kurio tenka kaulyti iš Rusijos, tik kažkuriam laikui atidės katastrofą“.

„Visiškai akivaizdu, kad šioje padėtyje reikia atsisakyti visų šių standartinių priemonių ir ieškoti kitų kelių, nes standartiniai būdai nėra veiksmingi. O kodėl jie neveikia – tai nėra taip svarbu“, – reziumavo S. Mavrodis.

Baltarusijos vadovybei jis siūlo ne tik atidaryti MMM punktus, bet ir išleisti „nulinio patikimumo“ spekuliacines obligacijas pagal GKO (trumpalaikių vyriausybės įsipareigojimų) analogą Rusijoje 1994 m. „Tokiu būdu galima labai greitai pritraukti didžiules sumas, už kurias Baltarusija galės gyventi kokius trejus metus. Tai leis šaliai atsikvėpti, ir galima bus daug ką padaryti“, – mano liūdnai pagarsėjęs finansininkas.

Per keturis 2011 m. mėnesius infliacija Baltarusijoje išaugo iki 10,9 proc., Baltarusijos rublio keitimo kursas valiutų keitimo punktuose devalvuotas 30 proc., o nebiržinėje rinkoje – beveik 70 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją