Anot departamento, tam daugiausia įtakos turėjo sumažėjusios degalų, daržovių, drabužių ir avalynės kainos bei padidėjusios atostogų išvykų ir keleivinio oro transporto kainos.

Vartojimo prekių kainos 2013 m. birželio mėn., palyginti su gegužės mėn., sumažėjo 0,5 procento, o paslaugų kainos padidėjo 0,7 procento.

Dėl sezoninių nuolaidų avalynės kainos sumažėjo 4,1, drabužių – 2,1 procento. Drabužių taisymas pabrango 1,5 procento.

Iš transporto prekių ir paslaugų daugiausia atpigo suskystintos automobilinės dujos – 5,8 procento, benzinas – 2, dyzeliniai degalai – 1,8 procento. Keleivinio vandens transporto paslaugos pabrango 20,2, keleivinio oro transporto – 13,9 procento.

Iš būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekių ir paslaugų daugiausia – 5,7 procento – atpigo suskystintos dujos maistui ruošti. Šilumos energijos kainos sumažėjo 1,5 procento. Būsto nuomos mokesčiai padidėjo 2,3 procento, būsto priežiūros ir remonto medžiagos bei būsto priežiūros ir remonto paslaugos pabrango atitinkamai po 0,6 procento.

Iš maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų labiausia atpigo vaisinės daržovės (agurkai, pomidorai, paprikos) – 17,7 procento, salotinės daržovės ir petražolės – 5,8, mėsos subproduktai – 5,6, uogos – 4,9 procento. Pabrango šakniavaisiai (morkos, burokėliai) – 18,3 procento, obuoliai – 12,5, svogūninės daržovės – 8,9 procento.

2013 m. birželio mėn. metinė infliacija sudarė 1,2 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)