Šiuo metu „PayRay“ teikia faktoringo (trumpalaikių skolų perleidimo, perduodant kredito riziką) paslaugas bei mikrokreditus smulkiajam ir vidutiniam verslui. Tapusi banku, bendrovė planuoja toliau teikti paskolas smulkiajam ir vidutiniam verslui, plėsti paslaugų portfelį ir veiklos geografiją, pranešė Lietuvos bankas.

„Nagrinėdami klientų poreikius ir rinkos potencialą, priėmėme strateginį sprendimą plėsti „PayRay“ veiklą ir kreipėmės į atsakingas institucijas dėl banko licencijos. Teigiamas jų sprendimas išduoti licenciją, leidžiančią teikti bankininkystės paslaugas visa apimtimi, žymi naują ir svarbų etapą tiek mums, kaip kompanijai, tiek ir mūsų klientams“, – bendrovės pranešime sakė jos vadovas Renato La Fianza.

Anot jo, šis „PayRay“ sprendimas prisidės prie konkurencijos Lietuvos finansų sektoriuje didėjimo, o tai bus naudinga ir šalies ekonomikai.

„PayRay“ akcininkas yra Liuksemburge registruotas holdingas „2404 S.A.“, galutiniai įmonės akcininkai yra italų kilmės verslininkai Luigi Grandi ir Gabriele Balducci.

Bendrovė Lietuvoje veiklą pradėjo 2018-ųjų birželį, tuo metu ji vadinosi „Vilnius factoring company“ ir teikė faktoringo bei kitas apyvartinio kapitalo finansavimo paslaugas.

Nuo veiklos pradžios „PayRay“ finansavo sąskaitų už 165 mln. eurų, įmonės faktoringo portfelis siekia 28 mln. eurų, jos paslaugomis pasinaudojo 150 įmonių. Pernai bendrovė patyrė 941,5 tūkst. eurų nuostolių.

„PayRay“ įstatinis kapitalas yra 20 mln. eurų, bendrovėje dirba daugiau kaip 20 žmonių.

Šiuo metu Lietuvoje banko arba specializuoto banko licencijas turi aštuoni bankai, o kaip užsienio bankų filialai veikia devyni bankai. Lietuvos bankas kartu su ECB nagrinėja dar tris paraiškas dėl specializuoto banko licencijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją