Nuo gegužės mėnesio vykstančioje parodoje, kurioje lankytojams prisistato visos pasaulio šalys, kasdien į Lietuvos paviljoną užsuka apie 3-5 tūkst. žmonių.

Kaip portalui DELFI pasakojo Lietuvos paviljone dirbanti Gintarė, daugiausia apie Lietuvą sužinoti ateina italai (80 proc.). Taip pat nemažai prancūzų ir šveicarų.

„Dažniausiai klausia, koks geriausias laikotarpis apsilankyti Lietuvoje, kokia sostinė. Dažnas italas, kuris apsilanko paviljone, jau yra buvęs Lietuvoje, tai pasidalija įspūdžiais arba klausia platesnės informacijos apie Lietuvą. Pasakoja, kad lankėsi sostinėje, Trakuose, kad labai graži gamta, skanus maistas“, - teigė mergina.

Pasak jos, į Lietuvos paviljoną užsuka ir lankytojų, kurie apie Lietuvą nėra net girdėję: „Bet dažniausiai iš Azijos ar Pietų Amerikos šalių. Iš Europos visi yra bent kažką girdėję apie Lietuvą“.

Pasak Gintarės, kartais lankytojai tikslinasi, kur iš tiesų yra Lietuva, nes nežino, kad ji yra piečiausia Baltijos šalis.

„Taip pat domisi, kokia kalba kalbame“, - pridėjo Lietuvos paviljono darbuotoja.

Į Lietuvos paviljoną užsukę lankytojai gali paragauti ir lietuviškų maisto produktų. Pasak merginos, labiausiai užsieniečius žavi juoda duona, midus, sūriai, pieno produktai ir skilandis.

„Expo 2015” parodoje oficialiai Lietuvos dienai pradžią davusi D. Grybauskaitė su delegacija taip pat apžiūrėjo Lietuvos paviljoną. Po apsilankymo šalies prezidentė džiaugėsi, kad Lietuvai pavyko atkreipti dėmesį į save.

„Visur gražu ten, kur yra lietuviai. Išties šį paviljoną pasitiko daug gyvenančių čia lietuvių, pasitikome mes, lietuviai, atvykę į Italiją. Mūsų labai gražus choras ir tas entuziazmas ir meilė Tėvynei. Ir visi ėjome dainuodami, šokdami, kartu su vaikais, pritraukėme dėmesį beveik visų lankytojų, nes tokios meilės savo šaliai tikriausiai ne visi gali pademonstruoti. Šiandien nuotaiką sukūrėme mes patys ir tai džiugino visus. O mane – labiausiai, nes mačiau, kaip jaučiasi žmonės, kaip jiems svarbu pristatyti Lietuvą užsienyje ir su kokiu pasididžiavimu dainuodami ėjome į savo paviljoną“, - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Prezidentė džiaugėsi, kad Lietuva sugeba pasauliui parodyti, kad vis dar gamina tikrus produktus: „Džiaugiuosi, kad sugebame suderinti ir pasiekimus, bet išlaikome ir tradicijas. Ne visada sūris jau daromas iš pieno, ne visada duona kepama iš natūralių grūdų. Gamta, žmogus, ateitis... turime suderinti viską ir vengti sintetikos, turime susilieti su gamta ir ją išsaugoti. Aišku, modernumas, pasiekimai, taip pat turi išlikti ta sritimi, kuri išsaugos pasaulį“.

„Expo 2015” paroda Milane veiks iki spalio pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)