Griežtas C. Malmstrom pareiškimas priminė naujai išrinktiems Europos Parlamento (EP) nariams, kad transatlantinė įtampa išlieka didelė, nors daugiausia dėmesio sulaukia Vašingtono prekybos karas su Kinija.

„Jau iš esmės yra parengtas planas įvesti 35 mlrd. eurų (39 mlrd. JAV dolerių) tarifus Jungtinių Valstijų prekėms.Tikiuosi, kad vis dėlto baudžiamųjų priemonių pritaikyti nereikės“, – sakė ji.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas vis dar svarsto tarifų įvedimą automobilių importui iš Europos Sąjungos dėl jo esą keliamų grėsmių nacionaliniam saugumui, o tokį sprendimą C. Malmstrom laikytų nepagrįstu.

„Mes džiaugiamės, kad JAV dar neįvedė tarifų Europoje pagamintiems automobiliams ir jų dalims“, – pridūrė ES prekybos komisarė.

„Net pati mintis, kad Europos automobilių importas gali kelti grėsmę Jungtinių Valstijų nacionaliniam saugumui, yra absurdiška“, – akcentavo ji.

Tarifų ginčas tarp JAV ir Europos Sąjungos tęsiasi, o jį išprovokavo tai, kad Jungtinės Valstijos anksčiau įvedė tarifus Europos plienui ir aliuminiui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)