Vokietijos bendrovės ZEW atliktas tyrimas taip pat atskleidė, jog šalies investuotojai taip pat optimistiškiau vertina ekonomines galimybes.

Trečiadienį „Eurostat“ skelbiami duomenys, kaip tikimasi, atskleis, jog 2011 metų ketvirtąjį ketvirtį į euro zoną atslinkusi recesija baigėsi – šių metų antrąjį ketvirtį fiksuojamas ekonomikos augimas.

Net šešis ketvirčius trukęs ekonomikos štilis buvo ilgiausias per visą bendros valiutos bloko istoriją, tačiau nebuvo toks intensyvus kaip penkių mėnesių trukmės recesija, prasidėjusi 2008 metų antrąjį ketvirtį.

Vokietijos ūkis atlieka pagrindinį vaidmenį gelbėjant euro zoną iš nuosmukio. Per pirmąjį ketvirtį ji augo vos 0,1 proc., tačiau antrąjį šių metų ketvirtį šis skaičius jau siekia 0,7 proc.

Antrąjį ketvirtį geriau sekėsi ir bėdų kankinamų Italijos ir Ispanijos ūkiams – skaičiai stabilizavosi. Lyginant su pirmuoju ketvirčiu, ekonomika traukėsi atitinkamai 0,2 ir 0,1 proc. (lyginant su atitinkamai 0,6 proc. ir 0,5 proc. pirmąjį ketvirtį).

„Tikėjausi, jog euro zonos ekonomikos augimas kas ketvirtį sieks po 0,1 proc., tačiau naujausi duomenys leidžia teigti, jog augimas gali siekti ir 0,2 proc., ar net 0,3 proc.“, - teigia nepriklausomos ekonominių prognozių grupės „IHS Global Insight“ ekonomistas Howardas Archeris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)