Bendras didžiausių regiono įmonių akcijų indeksas „Stoxx Europe 600“ iki maždaug vidurdienio ūgtelėjo 0,08 proc. iki 472,27 punkto.

Vokietijos DAX paaugo 0,32 procento.

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos FTSE 100 smuko 0,13 proc., Prancūzijos CAC 40 – 0,18 proc., Italijos FTSE MIB – 0,1 proc., o Ispanijos IBEX – 0,15 procento.

Investuotojai daug dėmesio ir toliau skiria su koronaviruso plitimu pasaulyje susijusiai padėčiai.

Dieną anksčiau Jungtinių Valstijų Maisto ir vaistų administracija (FDA) galutinai patvirtino „Pfizer-BioNTech“ vakciną nuo koronaviruso 16 metų ir vyresniems žmonėms skiepyti ir tai investuotojams teikia vilčių, kad vakcinacijos procesas paspartės.

Rinkos dalyviai šią savaitę taip pat yra sutelkę dėmesį į JAV federalinio rezervo sistemos (FRS) Džekson Houle kasmet rengiamą ekonomistų ir pasaulio centrinių bankų atstovų simpoziumą, kur kalbą sakys, be kita ko, JAV centrinio banko vadovas Jerome‘as Powellas (Džeromas Pauelas). Investuotojai iš jo tikisi sulaukti užuominų apie tai, kada FRS ketina pradėti laipsniškai mažinti turto pirkimo apimtis.

Simpoziumas vyks rugpjūčio 26–28 dienomis. Be J. Powello, jame dalyvaus įvairių šalių centrinių bankų ir finansų ministerijų pareigūnai, mokslininkai, bankų sektoriaus ir verslo atstovai.

Antradienį paskelbti galutiniai statistiniai duomenys parodė, kad Vokietijos bendrasis vidaus produktas (BVP) antrąjį ketvirtį, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, padidėjo 1,6 proc., o metinis prieaugis sudarė 9,4 procento.

Preliminariai buvo skelbta, kad BVP ketvirčio prieaugis balandžio–birželio mėnesiais sudarė 1,5 proc., o metinis prieaugis siekė 9,2 proc., ir ekspertai prognozavo, kad šie įverčiai nebus pakeisti, rašo portalas „Trading Economics“.

Europos akcijų rinkose antradienį kone sparčiausiai kyla turizmo, technologijų ir gavybos sektorių įmonių akcijų kursai, rašo „Trading Economics“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją