Automatiškai keistis informacija bankininkus planuoja įpareigoti ekonominio bendradarbiavimo ir vystymo organizacija, kuri praėjusią savaitę pristatė naujus pasaulinius standartus. Pradėti taikyti naujas keitimosi informacija taisykles planuojama nuo ateinančių metų pradžios.

Liuksemburgas vis dar neužleidžia lyderio pozicijos kaip šalis, kurioje pajamos vienam žmogui yra didžiausios pasaulyje. Čia bendrasis vidaus produktas vienam gyventojui siekia beveik 84 tūkst. eurų. Viena turtingiausių valstybių Liuksemburgas tapo tuomet, kai savo kursą nuo sunkiosios pramonės ir žemdirbystės pakeitė į bankininkystę ir draudimo verslą.

Nors didžiojoje hercogystėje nedarbas siekia 7 proc., kasdien į šalį dirbti atvyksta 1 566 įvairių profesijų darbuotojų iš kaimyninių Europos šalių. Jie tvirtina, kad ieškoti darbo Liuksemburge paskatino ne tik didesni atlyginimai, bet ir geresnės darbo sąlygos. Didžioji dalis kas rytą į darbą Liuksemburge važiuojančiųjų yra vokiečiai.

Nors 2013 m. Liuksemburgo bankininkams nebuvo patys geriausi, bankas „ING Luxembourg“ sugebėjo uždirbti 106 mln. eurų pelno. Finansų ekspertai šią pinigų instituciją pripažino geriausiu banku 2013 m. Tokių gerų veiklos rezultatų šis privatus bankas sugebėjo pasiekti kaip tik tuo metu, kai bankininkystę imta varžyti naujais mokesčiais ir naujomis taisyklėmis.

Svarbiausi sėkmės veiksniai buvo prieš metus baigta bankų restruktūrizacija ir 17 proc. išaugęs klientų skaičius. Šis bankas klientų pasitikėjimą laimėjo išsamiais patarimais, kaip geriau tvarkyti savo finansus.

Blogos žinios ne visuomet yra tokios blogos, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Pavyzdžiui, net 2,5 mlrd. dolerių nuostolių patyręs Liuksemburgo plieno koncernas „ArcelorMittal“ į ateitį žiūri optimistiškai. Gera žinia koncerno savininkams ir darbuotojams ta, kad skolos sumažėjo net 17 mlrd. dolerių.
Pernai šis visame pasaulyje garsus plieno milžinas uždirbo beveik 7 mlrd. dolerių. Tačiau geros ar blogos verslo naujienos ne visuomet vertinamos skaičiais. Koncerno darbininkams ši naujiena reiškia daugiau stabilumo ir mažiau baimės prarasti darbą.