Taryba priėmė rekomendaciją, leidžiančią Lietuvai įsivesti eurą ir tapti 19-ąja euro zonos nare“, - po ES Ekonomikos ir finansų tarybos („Ecofin“) posėdžio penktadienį spaudos konferencijoje Liuksemburge sakė Graikijos finansų ministras Gikas Hardouvelis.

Jo teigimu, Lietuvos priėmimas yra svarbus įvykis - svarbu, kad valstybė įvykdė visus reikalavimus ir įrodė, kad gali įsivesti eurą kaip savo valiutą.

Eurokomisaras Algirdas Šemeta sako, jog euro įvedimas yra gera naujiena Lietuvai ir ji turėtų didžiuotis šiuo pasiekimu.

„Kaip lietuvis, aš labai džiaugiuosi šiandieniniu Ekonomikos ir finansų tarybos sprendimu, pakviečiančiu Lietuvą prisijungti prie euro zonos“, - sakė A.Šemeta.

Europos komisijos (EK) vicepirmininkas Olli Rehnas pabrėžė, kad Lietuvai įsivedus eurą, visas Baltijos regionas bus euro zonoje.

„Lietuvos priėmimas atneš geras naujienas ne tik Lietuvos gyventojams, bet ir visai euro zonai“, - spaudos konferencijoje kalbėjo O.Rehnas.

Lietuva eurą ketina įsivesti kitų metų sausio 1 dieną. Galutinis formalus sprendimas dėl to bus priimtas liepą.

Estija eurą įsivedė 2011 metais, o Latvija - 2014 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)