„Aš dalyvauju ES šalių finansų ministrų susirinkime, skirtame reakcijai į COVID-19 protrūkį aptarti“, – prieš finansų ministrų vaizdo konferenciją sakė M. Centeno, taip pat einantis Portugalijos finansų ministro pareigas.

Vaizdo pranešime M. Centeno sakė raginsiantis ES valstybes nares „įsipareigoti priimti didelės apimties ir koordinuotą ekonomikos atsigavimo planą“.

„Visi žinome, kad dabar ne laikas įprastoms politikos priemonėms. Turime parodyti savo piliečiams, kad Europa juos saugo“, – pridūrė jis.

M. Centeno situaciją komentavo prieš prasidedant deryboms, kurios turėtų būti sudėtingos, nes Italija ir Ispanija ragina leisti vadinamąsias „koronaobligacijas“ ir taip visoms euro zonos šalims bendrai pasiskolinti dešimtis milijardų eurų, reikalingų finansuoti ekonomikos gelbėjimo priemones.

Savo ruožtu Vokietija ir Nyderlandai laikosi atsargesnės pozicijos ir ragina naudotis jau veikiančiais fondais, tokiais kaip Europos stabilumo mechanizmas, bei skolinti smulkiam verslui per Europos investicijų banką.

Planuojamos priemonės yra „tikriausiai didžiausio masto ir pats ambicingiausias kada nors Eurogrupės parengtas paketas“, teigė M. Centeno.

Tiesa, pabrėžė jis, prireiks kur kas daugiau lėšų, kad ekonomika vėl atsigautų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)