Sandorį numatoma užbaigti vėliausiai 2022 m. antrąjį pusmetį gavus konkurencijos institucijų leidimą.
Sandoris bus įgyvendintas „Euroapotheca“ ir „Oriola“ įsteigiant bendrą įmonę, kurioje abi šalys turės 50 procentų akcijų.

Sujungtas verslas valdys daugiau kaip 470 vaistinių bei visapusę elektroninės vaistinės platformą, turės daugiau kaip 2300 darbuotojų (FTE) ir bendrą 1140 milijonų eurų apyvartą pagal 2020 m. finansinių ataskaitų duomenis. Planuojama, kad po susijungimo bendra įmonė bus trečiu didžiausiu vaistinių tinklu Švedijos mažmeninėje rinkoje, turėsiančiu apie 25 procentų rinkos dalį.

Sandoris yra grindžiamas reikšmingomis sinergijomis ir masto ekonomija dėl vienas kitą papildančių „Apoteksgruppen“ bei „Kronans Apotek“ vaistinių tinklų, taip pat atsiveriančiomis naujomis galimybėmis plėsti elektroninės prekybos kanalą. Planuojama, jog įgyvendinus verslų integraciją bus sukurta apie 25 milijonai eurų metinių sinergijų EBITDA lygiu. Šis rodiklis galėtų būti pasiektas praėjus trejiems metams nuo sandorio įgyvendinimo.

„Džiaugiamės galėdami pranešti apie naują „Apoteksgruppen“ veiklos etapą, kuris tęsia mūsų investicijas, pradėtas 2018 m. Švedija yra svarbi „Euroapotheca“ grupei ir mes kryptingai ieškojome galimybių tolesnei plėtrai šioje rinkoje. Sujungdami „Apoteksgruppen“ ir „Kronans Apotek“ sukursime stiprų Nr. 3 žaidėją Švedijoje bei sudarysime prielaidas realizuoti reikšmingas sinergijas. Tai leis išlikti konkurencingu, su rinkos lyderiais galinčiu lygiuotis verslu dinamiškoje Švedijos rinkoje, kurioje vis didesnę svarbą turi elektroninė prekyba bei orientacija į veiklos efektyvinimą“, – sako „Euroapotheca“ valdybos pirmininkas Paulius Mencas.

Pagal sandorį „Euroapotheca“ į bendrą įmonę įneš „Apoteksgruppen“ verslą, kuris įvertintas apie 300 milijonų eurų, bei apie 82 milijonus eurų grynosios skolos. Į bendrą įmonę įnešama „Kronans Apotek“ įvertinta apie 400 mln. eurų, be to, „Oriola“ į bendrą įmonę įneš apie 134 mln. eurų skolos, susidedančios iš IFRS 16 nuomos įsipareigojimų bei faktoringo susitarimų. Sandorio kontekste „Euroapotheca“ taip pat sumokės „Oriola“ apie 24 mln. eurų piniginę priemoką.

2021 m. pabaigoje rinkoje veikė 43 „Apoteksgruppen“ ženklo vaistinės, operuojamos nepriklausomų franšizės turėtojų franšizės sutarčių pagrindu.

Sandorį numatoma užbaigti vėliausiai antrą šių metų pusmetį gavus konkurencijos institucijų leidimą.
„Euroapotheca“ yra tarptautinė Šiaurės Europos įmonių grupė, valdanti mažmeninės prekybos vaistinių tinklus ir didmeninės vaistų prekybos įmones Lietuvoje, Švedijoje, Latvijoje, Estijoje, taip pat vaistines internete Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje vystančią bendrovę „Azeta“, UAB.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją