Nuo gegužės 11-osios prekybos centruose leidžiama dirbti visoms parduotuvėms ir paslaugų įstaigoms, taip pat viešojo maitinimo įstaigoms, įskaitant maitinimo paslaugų teikimą jų patalpose, tačiau jis galės vykti tik iki 22 valandos.

Taip pat bus reikalaujama laikytis taisyklės 2+2, t. y., judėti ne didesnėmis kaip dviejų asmenų grupėmis, su kitais žmonėmis išlaikant mažiausiai 2 m atstumą.

Iki šiol prekybos centruose buvo leidžiama veiklą vykdyti tik tam tikroms parduotuvėms, pavyzdžiui, maisto prekių, taip pat vaistinėms. Nuo pirmadienio leista atsidaryti ir kitoms parduotuvėms bei aptarnavimo įstaigoms, tokioms kaip gyvūnų prekių parduotuvės, avalynės ir taisyklos, kirpyklos ir grožio salonai.

Prekybos centruose esančiose viešojo maitinimo įstaigose, iki šiol teikusiose tik maisto išsinešti paslaugą, nuo pirmadienio vėl leidžiama teikti maitinimo paslaugas savo patalpose. Aptarnaujant klientus būtina laikytis taisyklės 2+2 ir užtikrinti, kad tarp stalelių būtų 2 m atstumas. Prie stalo leidžiama sėdėti ne daugiau kaip po du asmenis, bet šis reikalavimas netaikomas, kai prie stalo sėdi vienos šeimos nariai.

Pageidautina, kad viešojo maitinimo įstaigose klientai būtų aptarnaujami tik prie stalo, kad būtų kiek įmanoma mažiau jų kontaktų su įstaigos darbuotojais ir kitais lankytojais.

Prekybos centruose įsikūrusios poilsio ir pramogų įstaigos (kino teatrai, kazino, boulingo salės, žaidimų kambariai ir kt.) ir toliau bus uždarytos.

Prekybos centruose ir kitose vietose lieka galioti draudimas organizuoti viešus susibūrimus, rengti kino seansus, renginius naktiniuose klubuose, taip pat pasirodymus, koncertus bei konferencijas.

Visiems prekybos centrų darbuotojams, dirbantiems su klientais, rekomenduojama patalpose dėvėti asmenines apsaugos priemones.

Paskelbus ekstremaliąją padėtį įvesti suvaržymai paveikė 336 prekybos centrus visoje Estijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)