Rusijos valstybinio statistikos komiteto duomenimis, vidutinė alga Rusijoje 2005 metais buvo 8,53 tūkstančio rublių (842 litai). Palyginti su 2004 metais, ji išaugo 23 procentais, o 2005 metų gruodžio mėnesį ji jau siekė 11,075 tūkstančio rublių (1096 litus).

Tačiau tarp buvusių SSRS šalių Rusija kol kas smarkiai atsilieka nuo Estijos, Latvijos ir Lietuvos, kurių ekonomika šalims įstojus į Europos Sąjungą ėmė plėtotis kur kas sparčiau. Vidutinė alga Estijoje 2005 metais siekė 7,786 tūkstančio Estijos kronų (1654 litus).

Algos vokeliuose

Lietuva pagal vidutinį užmokestį nuo Estijos atsilieka daugiau nei 300 litų ir tarp pokomunistinių šalių yra antra. Vidutinė mėnesio alga mūsų šalyje siekė beveik 1300 litų ir 83 litais lenkė Latviją.

Rusijos spauda pažymi, kad Lietuvoje ir Latvijoje 2005 metais buvo populiari algų vokeliuose praktika, todėl tikrasis vidutinis uždarbis galėjo būti daug didesnis.

Abejotini duomenys

Penktą vietą tarp buvusių Sovietų Sąjungos respublikų užima Kazachstanas. Šios šalies socialinė padėtis pagerėjo dėl spartaus ekonomikos augimo.

Kazachstanas aplenkė Ukrainą ir Baltarusiją. Tikrąjį vidutinį atlyginimų dydį pastarojoje šalyje nusakyti sunku, nes Baltarusijos pateikti statistiniai duomenys pirmajame ir paskutiniame metų ketvirčiuose smarkiai skiriasi vieni nuo kitų ir nėra laikomi patikimais.

Paskutinėje vietoje pagal vidutinį atlyginimą tarp buvusių komunistinių šalių yra Tadžikistanas. Čia atlyginimas siekė 115 somonių (78 litus).