„Kaip ir kitais su prekyba susijusiais klausimais ES (valstybės) veiks ir reaguos kaip viena ir išliks vieningos“, – sakė Europos Komisijos (EK) atstovas Danielis Rosario po to, kai JAV pagrasino įvesti net iki 100 proc. tarifo muitus prancūziškoms prekėms.

Šį grasinimą JAV paskelbė kaip atsaką į Prancūzijos skaitmeninių paslaugų mokesčius, kuriuos Vašingtonas laiko diskriminuojančiais, teigdamas, jog jais išskiriamos tokios JAV technologijų milžinės kaip „Google“ arba „Facebook“.

Europos Komisija (EK), sprendžianti 28 ES šalių narių prekybos problemas, „su Prancūzijos valdžia šiuo metu skrupulingai koordinuoja galimus tolesnius žingsnius“, – sakė D. Rosario.

Jis taip pat paragino abi šalis kalbėtis, atkreipdamas dėmesį į tai, kad JAV paliko galimybę šį kivirčą spręsti Pasaulio prekybos organizacijoje (PPO) Ženevoje.

„Laikomės požiūrio, kad bet kokie prekybos ginčai turėtų būti sprendžiami PPO, tad ES nedelsdama sieks kalbėtis su JAV ir rasti šios problemos sprendimą“, – reporteriams sakė D. Rosario.

ES yra įsipareigojusi rasti pasaulinį sprendimą dėl skaitmeninės ekonomikos apmokestinimo – problemos, dėl kurios ir prasidėjo pastarasis JAV ir Prancūzijos ginčas.

„Glaudžiai dirbame su partneriais, kad tai pasiektume, esame įkvėpti jau pastebimo progreso“, – sakė EK atstovas.

Tarptautinė ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija pateikė pradinius siūlymus dėl „bendro požiūrio“ į didžiųjų technologijų įmonių visame pasaulyje apmokestinimą, tikimasi, kad kitais metais bus prieitas vieningas susitarimas šiuo klausimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)