28 šalis vienijanti Bendrija gruodžio 3 dieną Ukrainai pervedė 500 mln. eurų paskolą, pagal kovą pradėtą 1,6 mlrd. eurų pagalbos programą gelbėti beveik bankrutavusį Kijevą.

„Mes nagrinėjame galimybę dėl trečios makrofinansinės pagalbos programos", - per spaudos konferenciją Briuselyje kalbėjo ES ekonomikos reikalų komisaras Pierre'as Moscovici'as.

Jis teigė, kad tai „be abejonės, bus susiję su Ukrainos vyriausybės gebėjimu įgyvendinti reformas po nestabilaus politinio laikotarpio ir ES veiksnumo surasti lėšų".

ES ir tarptautiniai partneriai remia Kijevą po vasarį įvykusio prorusiško Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus nuvertimo, šiam atsisakius glaudesnių santykių su Briuseliu ir Rytų Ukrainoje kilus didžiausiems susirėmimams tarp separatistų ir vyriausybinių pajėgų.

„Mes suprantame, kokie milžiniški yra šalies finansiniai poreikiai. Pagrindinis paramos šaltinis Ukrainai turėtų būti tarptautinės organizacijos, kaip Tarptautinis valiutos fondas, tačiau jei reikės, Europos ištekliai taip pat gali būti mobilizuoti", - kalbėjo Italijos finansų ministras Carlo Padoanas.

Briuselis pakartotinai atideda planus dėl donorų susitikimo, galinčio padėti Ukrainos žlungančiai ekonomikai. Užuot surengę susitikimą, Bendrija ragina Kijevą mažinti priklausomumą nuo paskolų ir savanoriškos pagalbos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)