„Konsultuoju ES lyderius dėl tolimesnių žingsnių“,– kalbėjo pirmininkas, pažymėdamas, kad susitarimas dėl paliaubų pažeistas ir reikia imtis naujų veiksmų. D. Tuskas teigė, kad lyderiai imsis veiksmų, padėsiančių išspręsti konfliktą ir sumažinti įtampą, taip pat bus aptartas ir Ukrainos prezidento Petro Porošenkos pasiūlymas dislokuoti tarptautinius taikdarius. Jo manymu, reikia kovoti ne tik žodžiais, bet ir darbais, kurie suteiks vilčių rasti tinkamą politinį sprendimą ir pabaigti užsitęsusį konfliktą.

ES lyderiai sutiko kol kas nedidinti sankcijų Rusijai, tačiau buvo aiškiai pasakyta, kad jei Rusijos prezidentas nebendradarbiaus ir rems prorusiškus sukilėlius, Maskvai gali būti pritaikytos naujos sankcijos.

Žmonės tebemiršta. Akivaizdu, kad greitai pasieksime tą ribą, kai bet kokie diplomatiniai veiksmai nebeteks prasmės, nebent bus imtasi papildomų priemonių. Nuo praėjusio sekmadienio net ir tebesitęsiant Rusijos remiamų sukilėlių puldinėjimams, ES vis dar stengiasi, kad Minsko susitarimas būtų gerbiamas“,– tikino D. Tuskas.

Penktadienį Kijevas apkaltino Rusiją atsiuntus dar daugiau tankų ir karių į Rytų Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (256)