Šiuo metu beveik 140 šalių bando sutarti dėl naujo technologijų milžinių, tokių kaip „Google“ ar „Facebook“, apmokestinimo reglamento. Šiuo metu didžiosios technologijų bendrovės gali lengvai registruoti savo pajamas lengvatinio apmokestinimo šalyse ir taip išvengti mokesčių.

Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire'as abejoja, kad diskusijos Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO) bus sėkmingos, ir ragina ES savarankiškai įvesti skaitmeninių paslaugų mokestį.

„Vieninteliai laimėtojai per ekonominę krizę yra interneto milžinai“, – ES šalių finansų ministrų susitikime Berlyne sakė B. Le Maire'as.

Pasak jo, nepavykus pasiekti EBPO susitarimo iki metų pabaigos, ES turėtų iki kitų metų pradžios rasti sprendimą dėl skaitmeninių paslaugų mokesčių.

2018 m. panašaus mokesčio priėmimą vetavo Airija ir Šiaurės šalys, kurios nenori ES suteikti daugiau galių mokesčių srityje.

Airijoje dėl mažų mokesčių šiuo metu savo būstines Europoje yra įkūrę daugelis JAV technologijų milžinų, įskaitant „Facebook“, „Google“ ir „Apple“.

Vis dėlto, Airijos finansų ministras Paschalis Donohoe sakė „atidžiai įvertinsiantis“ bet kokį Europos Komisijos (EK) pateiktą skaitmeninių paslaugų mokesčio siūlymą.

„Sutinku, kad tai, kaip yra apmokestinamos labai didelės bendrovės, ypač – interneto bendrovės, turi pasikeisti“, – sakė euro zonos finansų ministrų grupei vadovaujantis P. Donohoe.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)