Jis bus paskelbtas po kelių dienų oficialiajame leidinyje. Paaiškinama, kad šios kelios dienos duos laiko įvertini susitarimą tarp Rusijos ir Ukrainos dėl ugnies nutraukimo, paliaubų. Priklausomai ir nuo to ES yra pasirengusi peržiūrėti susitarimus dėl sankcijų visiškai arba iš dalies.

Šis tarpinis susitarimas pasiektas po ginčų, kai kurioms šalims siekiant aiškumo, kaip sankcijos galėtų būti stabdomos, jeigu paliaubos tęstųsi, teigia diplomatai. Apie tai praneša „Reuters“.

Tuo tarpu UNIAN šaltiniai nurodė konkrečias šalis, kurios siekė stabdyti sankcijų priėmimą: Vokietija, Italija, Austrija, Suomija ir Kipras.

ES pareigūnai po iš esmės jau penktadienį suderintų sankcijų galutiniam sprendimui turėjo susitikti pirmadienį 18 val. vietos laiku. Susitikime turėjo būti suderinta, ar sankcijos būtų pradėtos taikyti, o vėliau, paliauboms tęsiantis, atšauktos; ar jų, pasikeitus situacijai, apskritai reikėtų atsisakyti.

Nors šiuo metu vyksta daugiausiai procedūrinės diskusijos, prieš tolesnį Maskvos baudimą nusiteikusios ES šalys susidariusią situaciją vertina kaip galimybę sankcijų paketą blokuoti ir taip išvengti atsakomųjų Rusijos priemonių, nurodo diplomatai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1524)