Europietis aukščiausioje PPO pozicijoje būtų „nuostabu“, sakė jis. To reikia „kaip tik dabar, kai organizacija turi būti reformuojama ir tapti veiksmingesne bei efektyvesne, kad galėtų prisitaikyti prie XXI amžiaus realybės“. PPO vadovas brazilas Robertas Azevedas pareigas paliks rugpjūčio gale – metais anksčiau nei planuota.

Pavardė, kurią vis mini ekspertai kaip brazilo įpėdinio, yra Ispanijos užsienio reikalų ministrės Aranchos Gonzalez Laya. PPO vadovaujant Pascaliui Lamy‘iui, ji buvo jo štabo vadovė.

Politikė agentūrai „Reuters“ sakė, kad turi užtektinai darbo ir šimtu procentų atsiduoda tarnybai savo šaliai per sunkią koronaviruso krizę. „Tai procesas, kuris vos tik prasidėjo – diskutuoti turi ES“, pridūrė ji. Siūlyti kandidatus į PPO vadovo postą galima nuo birželio 8 dienos iki liepos 8-osios.

Iš šešių ligšiolinių PPO generalinių sekretorių trys buvo iš Europos, likę – iš Tailando, Brazilijos ir Naujosios Zelandijos. Tai didina spaudimą šį kartą vadovauti organizacijai paskirtį afrikietį.

Dėl įtampų pasaulyje, kurias dar paaštrino koronaviruso pandemija, rinkimų procesas greičiausiai nebus lengvas. Prekybiniai santykiai tarp didžiųjų galybių JAV ir Kinijos yra labai įtempti, didėja protekcionizmas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)