„Teigiama yra tai, kad dabar ES Taryba yra tvirtai apsisprendusi pasiekti bendrą sutarimą dėl finansinio plano, taip pat, kad jį Europos Parlamentas patvirtintų vėliausiai šį gruodį", - sakė P.Fiorilli spaudos konferencijoje Briuselyje ketvirtadienį.

Jis paaiškino, jog užbaigti šį darbą iki metų pabaigos nepaprastai svarbu, nes kol kas kalbama apie bendrą planą, kuris dar turi būti paskirstytas tarp įvairių Europos politikos sektorių, o tai paprastai trunka maždaug metus. Tad patvirtinus ilgalaikį biudžetą gruodį, jame numatytos programos gali būti pradėtos vykdyti tik 2014 metų pradžioje.

Kitas teigiamas susitikimo Kipre aspektas, R.Fiorilli nuomone, yra tai, jog visos ES narės sutiko, kad Europos Komisijos siūlomas biudžeto projektas yra palankus ūkio augimui atgaivinti.

Kitur, pažymėjo EK atstovas, pasiekti pažangos nepavyko. Nesutarimai dėl paketo dydžio išliko. 20 šalių sutinka su Europos Komisijos siūlymu, bet 7 šalys mano, kad finansinis planas per didelis ir reikalauja jį sumažinti.