Komisija, kovojanti su tarptautiniu įmonių mokesčių vengimu, pradėjo tyrimą 2013 m. ir jį išplėtė 2014 m. ES siekė išsiaiškinti, ar Gibraltaras kai kurioms įmonėms taikė specialias sąlygas, o tai draudžia ES valstybinę paramą reglamentuojančios taisyklės.

Gibraltaras yra Didžiosios Britanijos teritorija pačiuose Ispanijos pietuose, į kurią pretenzijas reiškia Madridas. Gibraltaras turi nuosavą mokesčių sistemą ir yra laikomas mažų mokesčių rojumi.

ES konkurencijos komisarė Margrethe Vestager, paskelbusi sprendimą, pažymėjo, kad Gibraltaras ėmėsi priemonių, kuriomis siekiama suvaldyti mokesčių vengimą. Šios priemonės, be kita ko, sustabdys ir EK tirtas mokesčių lengvatas.

„Sveikinu reikšmingus Gibraltaro žingsnius, siekiant užkardyti neteisėtas mokesčių lengvatas, užtikrinti mokesčių sistemos sklandumą ir sustiprinti kainodaros taisykles“, - pranešime sakė M. Vestager.

Tyrime aptikta, kad Gibraltaras atleido įmones nuo mokesčių, skaičiuojamų nuo palūkanų ir autorinių atlyginimų, be pateisinamos priežasties, teigiama Europos Komisijos pranešime.

Gibraltaras neturės mokėti baudų, tačiau privalės grąžinti 100 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)