„Mes nepralaimėsime ekonominio karo“, – nacionalinė „TRT Haber“ televizija cituoja R. T. Erdogano reakciją į naujausią liros nuosmukį.

O valstybinė Anatolijos naujienų agentūra prezidentą citavo sakant, kad Turkija šią krizę įveiks taip pat, kaip anksčiau šią savaitę įveikė potvynį prie Juodosios jūros įsikūrusio miesto Ordu.

„Su Dievo palaima mes įveiksime šias nelaimes (Ordu potvynį) ir taip pat sėkmingai nugalėsime ekonominiame kare“, – lankydamasis Baiburto regione sakė R. T. Erdoganas.

Prezidentas nustebino ir savo pasisakymais ketvirtadienio vakarą, kuomet jis stengėsi nesureikšminti ekonominės krizės.

„Jei jie turi dolerius, mes turime savo žmones, turime savo teises bei turime Alachą!“, – skambiomis frazėmis švaistėsi R. T. Erdoganas.

Liros kursas nuo penktadienio biržos prekybos sesijos pradžios krito maždaug 12 proc. ir pirmą kartą savo istorijoje kirto 6 lirų už JAV dolerį ribą, nusileidęs iki beveik 6,2 liros. Tačiau vėliau kursas šiek tiek atsitiesė ir pakilo iki 5,95 liros už JAV dolerį, o valiutos dienos nuosmukis sumažėjo iki 7,5 procento.

Nuo metų pradžios liros vertė sumažėjo daugiau kaip trečdaliu ir JAV dolerio, ir euro atžvilgiu. Turkijos nacionalinę valiutą slegia susirūpinimas dėl vidaus ekonominės politikos, taip pat dėl politinės padėties ir visų pirma neslūgstančios įtampos santykiuose su Jungtinėmis Valstijomis.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)