Praėjusią savaitę vykusioje EP sesijoje pateikus daugiau nei tūkstantį pataisų balsavimas dėl Mobilumo paketo buvo atidėtas.

Lietuva ir kitos Rytų Europos šalys baiminasi, kad siekis skubiai priimti Mobilumo paketą gali būti rinkimų kampanijos į EP dalis. Minėtų šalių ministrų nuomone, Mobilumo paketo tvirtinimas EP rinkimų išvakarėse organizuojamas stengiantis ES teisės aktuose įtvirtinti protekcionistines nuostatas. Tai esą ne tik turėtų negrįžtamos žalos Europos vežėjams bei Bendrijos ekonomikai, bet ir paskatintų euroskeptiškas nuotaikas šalyse narėse.

Kita pozicija, reformomis siekiama pagerinti kelių transporto taisyklių įgyvendinimą, kad būtų veiksmingiau kovojama su neteisėta praktika, pavyzdžiui, kai steigiamos fiktyvios bendrovės kitose ES šalyse arba nesilaikoma veiklos užsienyje apribojimų.

Pasiūlymuose taip pat nurodyta, kurioms transporto operacijoms taikytinos darbuotojų komandiravimo taisyklės, pavyzdžiui, dėl minimalaus darbo užmokesčio, ir kiek laiko turėtų ilsėtis vairuotojai.

EP rinkimai vyks gegužės pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)