„Mano žiniomis, „Ignitis“ buvo užsipirkęs dujų vasarą, buvo pasidėjęs ar yra Inčukalnio saugykloje. Tas vyko“, – trečiadienį „darbiečių“ frakcijoje tvirtino ministras.

Tačiau jis teigė nežinąs, kiek dujų „Ignitis“ buvo nukreipusi į Inčukalnį: „Tai konfidenciali informacija, ja įmonė nesidalino su ministerija“.

Pasak jo, duomenys, kiek įmonės nusiperka ir pasideda saugykloje, yra komercinė paslaptis, nes jos konkuruoja rinkoje.

„Jeigu „Ignitis“ nusipirko dujų, pasidėjo į saugyklą, įmonė veikia ne tik Lietuvoje, dujas parduoda net į Suomiją. Mes negalime pasakyti, kur tas dujas „Ignitis“ padės ir negalime pasakyti, kad parduokite Lietuvoje“, – aiškino D. Kreivys.

Tačiau jis išreiškė viltį, kad dujomis iš saugyklos įmonė pirmiausiai aprūpintų Lietuvą.

D. Kreivys pabrėžė, kad „Ignitis“ yra įpareigota patiekti Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalui keturis laivus per metus.

„Vyriausybė yra uždėjusi įpareigojimą „Ingničiui“ pateikti reikalingą saugumui į terminalą kiekį, keturis laivus per metus, tie laivai taip pat plaukia. Su dujų tiekimu problemų neturime“, – teigė D. Kreivys.

Rugsėjį jis aiškino kitaip – kad nė viena Lietuvos įmonė Inčukalnio saugykloje šią vasarą dujų nekaupė dėl didelių kainų.

Lietuva dujomis apsirūpina keliais alternatyviais šaltiniais – per Klaipėdos SGD terminalą, iš Inčukalnio saugyklos ir dujotiekiu iš Rusijos per Baltarusiją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)