Nors pora gyvena Musninkų kaime, su jais susitikome vienoje Širvintų kavinių.

Prieš emigruojant Algis pasakojo dirbęs vadybininku, o į Airiją išvykęs 2005-aisiais, tada, kada, kaip teigė, buvo viena didžiųjų emigracijos bangų.

„Tada važiavo visi, o vienas mano draugas Airijoje ieškojo darbuotojų ir pakvietė mane.

Aš gerai uždirbau ir Vilniuje, sakiau, kad man gerai ir čia, bet išvykau vieneriems metams, o taip išėjo, kad prabuvome 11“, – sakė jis ir tikino, kad tada jam išvykus netrukus į Airiją atvyko ir jo žmona Marija su vaikais.

Paklausus, kaip čia nutiko, kad vieni metai virto tokiu ilgu laikotarpiu, Algis tikino, kad gyvenimas Airijoje porai pasirodęs labai paprastas, o norint užsidirbti vergauti tikrai nereikėjo.

Algis, kuris sakė baigęs buhalterijos mokslus, atsiminė, kad iš pradžių išvykęs vienoje parduotuvėje dirbo salės darbuotoju, o po kelių metų atsiradus galimybei sukūrė ir savo verslą. Vyras šiandien yra vieno Airijoje veikiančio autoserviso bendrasavininkas.

Nors, kaip patys tikino, jiems svetur netrūko nieko, užsienyje jie niekada nesijautė kaip savuose namuose.

„Mus atgal truktelėjo mūsų trys vaikai. Jie kaip tik turėjo pradėti eiti į 6 klasę.

Tiesa, mano žmona Marija, ji visada norėjo grįžti į Lietuvą. Užsienyje tu niekada nesijauti savas, nėra to jausmo“, – atsiminė Algis, o Marija teigė, kad kaip svečiuose ji jautėsi visus 11 ten praleistų metų.

Algis pasakojo puikiai atsimenantis ir namo Lietuvoje pirkimą, kuris, prieš grįžtant, vyko internetu.

„Namuką nusipirkome dar būdami Airijoje, pažiūrėjome nuotraukas ir pirkome“, – kalbėjo jis ir pasakojo, kad grįžus į tėvynę čia lengvai pritapo ir adaptavosi ir poros vaikai.

Šiandien jie Lietuvoje jau 3,5 metų. Kol kas Marija ir Algis sakosi niekur nedirbantys, o poros dalinai valdomas autoservisas Airijoje jiems atneša stabilias pajamas, iš kurių šeima ir gyvena.

„Kol kas esame apmąstymuose. Žiūrime, kuo galėtume čia užsiimti.

Kalbant apie automobilių remontą, galėčiau ir čia juo verstis, nes, panašu, kad poreikis yra nemažas“ – sakė Algis ir pridūrė, kad verslui labai svarbu yra ir stabili valdžia bei jos sprendimai.

– Ar nesigailite grįžę?, – paklausėme.

„Ne, jei gailėtumėmės, vėl išvažiuotume“, – juokėsi abu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)