"Mūsų manymu, tai palies ne tik turtingus, bet netgi žemesnes ir vidutines pajamas gaunančius žmones. Ypač tuos žmones, kurie "juodai dienai" laiko bankuose atsidėję 6-10 tūkst. litų indėlius, ir toks žmogus nuo metinių 200 litų palūkanų 30 litų turės sumokėti į valstybės biudžetą. Tai tikrai su prabanga nieko bendra neturintis mokestis, paliesiantis pakankamai didelį ratą žmonių, ir galbūt galintis sukelti tam tikrą paniką, kas paskatintų žmones atsiiminėti indėlius iš bankų", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo kalbėjo E. Masiulis.

Liberalų sąjūdžio vadovas taip pat akcentavo, kad planuojami prabangesnių automobilių mokesčiai taip pat nesiremia nuoseklia logika ir siekia apmokestinti ne taršą ar automobilio vertę, o akcentuoja vien tik automobilio galingumą.

"Jau dabar matome šio įstatymo spragas. Nesuprantame, kodėl automobilis, kurio amžius yra 9 metai, vien dėl to, kad jis yra galingesnis, yra įstatymų rengėjų laikomas prabangos priemone. Šiuo atveju, mano galva, ne pagal amžių ir ne pagal galingumą, bet jei klabame apie prabangą, tai turėtų būti susieta su automobilių verte", - žurnalistams sakė E. Masiulis.

Vis dėlto, nepaisant minėtų įstatymų trūkumų, liberalai planuoja svarstyti automobilių ir nekilnojamojo turto mokesčių įvedimo galimybes.

"Šiuo atveju mes Seime svarstysime, bet šiandien sakome, kad nepritariame palūkanų apmokestinimui, privačių pensijų fondų naikinimo, o dėl prabangos mokesčių mes esame pasiruošę nagrinėti siūlymus, kad tai būtų nukreipta iš tikrųjų į pačius turiningiausius žmones ir ilgainiui netaptų viduriniosios klasės mokesčiu", - pabrėžė susisiekimo ministras.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją