Kaip rašo „New York Post“, dėl nesibaigiančio „Tesla“ akcijų ralio kompanijos generalinis direktorius Elonas Muskas pirmadienį savo grynąją vertę padidino net 5 milijardais dolerių iki 74,2 milijardo dolerių, ir dieną užbaigė kaip penktasis turtingiausias pasaulio žmogus.

Pasak „Forbes“, E. Muskas, kuris dar prieš kelias savaites buvo pasaulinio reitingo 20-oje vietoje, dabar atsilieka tik nuo „Facebook“ generalinio direktoriaus Marko Zuckerbergo, „Microsoft“ vadovo Billo Gateso, prabangos prekių titano Bernardo Arnault ir „Amazon“ vadovo Jeffo Bezoso.

Pirmadienį „Tesla“ akcijos pakilo dar 9,5 proc. ir siekė 1643 dolerius. Tai reiškia, kad per tris savaites nuo birželio 29 d. jos pašoko net 60 proc., o vien per 2020 m. – beveik 300 proc.

Trečiadienį bendrovė išplatino savo finansinius rezultatus. „Tesla“ balandžio–birželio mėnesiais netikėtai fiksavo pelną ketvirtąjį ketvirtį iš eilės, o pajamos viršijo ekspertų lūkesčius. Stiprūs „Tesla“ antrojo ketvirčio rezultatai padidina tikimybę, kad jos akcijos bus įtrauktos į „Standard & Poor's 500“ akcijų indeksą, pranešė „MarketWatch“.

Paskelbus finansinius duomenis, bendrovės akcijų kursas dar šoktelėjo daugiau nei 5 procentais. „Tesla“ kapitalizacija nuo šių metų pradžios išaugo 280 procentų. Palyginimui, „S&P 500“ per šį laikotarpį padidėjo tik 1 proc., o „Dow Jones Industrial Average“ – sumenko maždaug 6 procentus.

Dabar „Tesla“ yra ne tik vertingiausia automobilių kompanija pasaulyje, kurios rinkos riba siekia 304,5 milijardo dolerių, bet yra verta daugiau nei „Ford“, „Ferrari“, „General Motors“ ir „BMW“ kartu sudėjus.

E. Muskui priklauso 21 proc. „Tesla“ akcijų, tačiau daugiau nei pusę jų jis yra įkeitęs už paskolas; „Forbes“, atsižvelgdamas į paskolas, diskontavo jo akcijų paketą.

E. Muskas „Forbes“ 400 turtingiausių amerikiečių sąraše debiutavo dar 2012 m., užimdamas 190-ąją vietą su 2,4 milijardo dolerių grynąja verte. Šių metų sausio 1 d. jis jau buvo 37-asis turtingiausias žmogus Žemėje. Dar vėliau staigus ir įspūdingas „Tesla“ pakilimas iškėlė jį į pačias turtingiausių pasaulio žmonių sąrašo viršūnes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)