"Elgos" generalinio direktoriaus Ramūno Volbeko duomenimis, šiauliečiai vieninteliai iš Lietuvos dalyvaus Kuveite vyksiančioje parodoje, skirtoje pristatyti pasiūlymus Irako infrastruktūrai atstatyti, ketvirtadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Elga" savo stende eksponuos pagrindinę bendrovės produkciją - vidutinės įtampos elektros skirstymo įrenginius. Šiaulių bendrovės dalyvavimo parodoje išlaidos iš viso sieks 50 tūkst. - 80 tūkst. litų.

Pasak R.Volbeko, Irakas yra labai perspektyvi rinka, po karo šioje šalyje reikia atkurti visą elektros ūkį, o vietiniai ir aplinkinių šalių elektros įrangos gamintojai nėra stiprūs. Kuveito parodoje dalyvaus ir pagrindiniai "Elgos" konkurentai - kompanijos "Siemens" ir ABB.

"Elga" šį pavasarį ketina dalyvauti ir elektrotechnikos parodose Maskvoje bei Sankt Peterburge.

Anot R.Volbeko, bendrovei Rusijoje atsiveria naujos galimybės, nes pernai ji šioje šalyje sertifikavo savo gaminius.

"Elgos" eksportas pernai sudarė apie 20 proc. visos apyvartos, kuri siekė 43,2 mln. litų ir buvo rekordinė per visą įmonės veiklos istoriją. Apie 50 proc. visų užsakymų šiauliečiai gauna iš Lietuvos elektros skirstomųjų tinklų bendrovių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją