„Elektroninių pinigų bitė“ iki šiol turėjo ribotos veiklos elektroninių pinigų įstaigos licenciją, bet išaugus veiklos mastui paprašė išduoti elektroninių pinigų įstaigos licenciją, pranešė Lietuvos bankas.

„Elektroninių pinigų bitė“ aptarnauja susijusias bendroves – tarpusavio skolinimo ir sutelktinio finansavimo platformas „FinBee“, „FinBee verslui“, ir šių bendrovių klientus.

Bendrovė 2017 metais buvo įsteigta siekiant integruoti „FinBee“ platformų veiklos modelį ir pasiūlyti investuotojams ir paskolų gavėjams būdą, kaip vykdyti mokėjimus pagal paskolos sutartis, sudarytas minėtose platformose, ir kaip laikyti savo lėšas, kurios skirtos investuoti arba gautos kaip grąžinamos sumos pagal paskolos sutartis, el. piniginėje.

100 proc. „Elektroninių pinigų bitės“ akcijų valdo bendrovė „Holbee”, kuriai priklauso ir tarpusavio skolinimo platformos operatorė, ir vartojimo kredito davėja „Finansų bitė“ bei sutelktinio finansavimo platformos operatorė „Finansų bitė verslui“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją