„Ryškiausias augimo tendencijas demonstruoja elektroniniai atsiskaitymai. Tai reikšmingas signalas apie vis labiau įsibėgėjantį gyventojų įpročių keitimąsi. Prie to prisideda ir populiarėjantys bekontakčiai mokėjimai“, – pranešime cituojamas LBA prezidentas Mantas Zalatorius.

Tokios augimo tendencijos fiksuojamos jau kelerius metus iš eilės. Atsiradus momentiniams mokėjimams, kuriems bankai jau aktyviai ruošiasi, galima tikėtis dar didesnio elektroninių atsiskaitymų augimo.

Europos centrinio banko duomenys rodo, kad Lietuvoje atsiskaitymų grynaisiais dalis (pagal vertę) siekia 62 proc. ir šiuo rodikliu lenkiame tokias valstybes kaip Austrija, Slovėnija, Slovakija ir kai kurias Pietų Europos šalis, kuriose atsiskaitymų grynaisiais dalis dar didesnė, bet atsiliekame nuo Latvijos, Estijos, Vokietijos, Belgijos ir kitų šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)