Eksportuotų prekių kainų pokyčiui didžiausią įtaką darė 9,4 proc. padidėjusios transporto priemonių, 4,3 proc. - žemės ūkio produktų, 12,6 proc. - atliekų surinkimo, apdorojimo ir šalinimo, medžiagų atgavimo produktų, 1,9 proc. - maisto produktų kainos. Pastebėtas 1 proc. chemikalų ir chemijos pramonės gaminių kainos.

Importuotų prekių pigimą sukėlė 5,4 proc. pigę žalios naftos ir gamtinių dujų kainos. Chemikalų ir chemijos pramonės importuojamų gaminių kainos kilo 2,9 proc., rafinuotų naftos produktų – 2,5 proc., maisto produktų – 1,3 proc.

Per metus (2012 m. rugsėjo mėn., palyginti su 2011 m. rugsėjo mėn.) eksportuotų prekių kainos padidėjo 5,3, importuotų – 2,8 procento.

Iš eksportuotų prekių daugiausia pabrango žemės ūkio daugiamečiai augalai – 22,6 procento, rafinuoti naftos produktai – 16,9, žemės ūkio vienmečiai augalai – 16,7 procento, o atpigo perdirbti ir konservuoti vaisiai, uogos ir daržovės – 22,3 procento, grūdų malimo produktai, krakmolas ir krakmolo produktai – 20 procentų, tabako gaminiai – 10,1 procento. Iš importuotų prekių daugiausia pabrango konservuota mėsa ir mėsos produktai – 12,5 procento, augalinis aliejus ir augaliniai bei gyvūnų riebalai ir taukai – 11,4, žemės ūkio vienmečiai augalai – 11,1 procento, o atpigo pieno gaminiai – 7,5 procento, optiniai prietaisai ir fotografijos įranga – 7 procentais, konstrukciniai metaliniai gaminiai – 6,1 procento.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)