„Turime rinkiminius metus ir šiandien matome, kad politinės partijos yra įpratusios dalyti augančios ekonomikos vaisius, bet situacija su kitų metų biudžetu, su nauja valdžia gali būti visiškai kita. Tuo tarpu rinkiminės programos greičiausiai bus stipriai persmelktos noro pasidalyti tais uždirbtais pinigais, kurių šiais metais gali būti ne tiek daug, kiek buvo galima tikėtis prieš, pavyzdžiui, tris mėnesius“, – „Žinių radijui" pirmadienį sakė M. Dubnikovas.

Praėjusiais metais, palyginti su 2018 metais, Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) išaugo 3,9 proc., tačiau ateityje, pasak jo, galimas ekonomikos lėtėjimas.

„Susiklosčiusi ekonominė padėtis mums buvo palanki, Europai neaugant mes augom tikrai sparčiai, (...) bet tai praeities skaičiai ir šiandien turėtume labai stipriai žiūrėti į priekį. Supraskime, kad ekonominis lėtėjimas, kuris dabar galimas, nėra savaitės ar mėnesio klausimas, tai klausimas, kaip mes gyvensime po 12–24 mėnesių ir nereikėtų užsižaisti su praeities skaičiais“, – kalbėjo M. Dubnikovas.

Praeitų metų šalies BVP to meto kainomis siekė 48,3 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)