Ekspertų judėjimas „Vilnius Legal Hackers“ pranešė rengiantis diskusiją „CityBee incidentas: išmoktos pamokos ir iššūkiai ateityje“.

Renginyje dalyvaus Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos (VDAI) Informacinių technologijų skyriaus vedėjas Jevgenijus Tichonovas, „ESET Lietuva“ vadovas, kibernetinio saugumo ekspertas Tomas Parnarauskas, teisės ir technologijų mokslininkas Marius Laurinaitis ir kiti ekspertai.

„Vilnius Legal Hackers“ yra pasaulinio judėjimo „Legal Hackers“ padalinys Vilniuje. Teisininkai, politikos formuotojai, technologai ir akademikai tyrinėja ir kuria sprendimus teisės ir technologijų srityje.

Apie „CityBee“ klientų duomenų nutekėjimą paskelbta pirmadienio vakarą. Į programišių rankas pakliuvo ir buvo viešai paskelbta apie 110 tūkst. vartotojų, kurie platformoje užsiregistravo iki 2018-ųjų vasario 22 dienos, vardai, telefono numeriai, el. pašto adresai, asmens kodai, slaptažodžiai.

„CityBee“ veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje. Bendrovės valdomą automobilių parką sudaro daugiau nei 2 tūkst. transporto priemonių, įmonė turi daugiau kaip 750 tūkst. registruotų klientų bazę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)